העד מישאל עידן

עדותו של מישאל עידן – קצין משטרה בדימוס

עו"ד קולקר :         אני אשאל אותו אדוני. שמך מישאל עידן נכון?

מישאל עידן :         כן.

ש .    מאיפה אתה מגיע?

ת .    מאילת.

ש .    מאילת. ספר לנו מי אתה?

ת .    אני קצין משטרה בגמלאות. התגייסתי למשטרה ב-74. תפקידים של סיור, חקירות. הייתי מדריך בקורס קצינים ראש משרד סיור. ראש משרד החקירות. זה גם מפקד משטרת אילת. דובר. התפקיד האחרון שלי היה קצין מעבירים לרצועת עזה. היום אני מנהל חברה שמספקת שירותי תיירות באילת.

ש .    מתי פרשת?

ת .    ב-2002.

ש .    בדרגת?

ת .    רב פקד.

ש .    אוקי מישאל ספר לנו בבקשה מה הקשר שלך לעניין שלנו?

ת .    לפני קצת יותר משנה בלי – בא אלי בבוקר מי שנתפס על ידי המשטרה בחשד לעבירת שכירות.

ש .    רגע אחד מי?

ת .    הבן שלי. ואז הוא סיפר שהוא היה במועדון ושתה כוס בירה. ואחת החברות שלו אמרה לו שהיא רוצה לשתות אז הוא הפסיק לשתות. אמר להם תמשיכו לשתות.

כ.ה. ריבלין :          אני לא הבנתי מי אמר לו להפסיק לשתות?

מישאל עידן :         הוא. בגלל שאחת הבנות רצתה.

כ.ה. ריבלין :          אחת הבנות אמרה לו להפסיק לשתות?

מישאל עידן :         כן. כי הם רצו לשתות והוא רצו שהוא ינהג. הוא הפסיק לשתות. בקיצור.  זה כרגע לא חשוב למשפט. הוא נסע לכיוון דרום. כדי לבלות.

כ.ה. חן :      מאיפה לאיפה?

מישאל עידן :         מאילת. באילת יש מרכז תיירות להגיע לחוף אלמוג, שזה בערך שבעה קילומטר.  אז עד לשם הוא ראה בצד שמאל את השוטרים שעושים את הבדיקות. הוא ידע שהוא לא, שהוא בסדר. הוא המשי ך נסע הגיע לאן שהגיע. ראה שאין שם שום דבר וחזר. נתפס על ידי השוטרים. בדרך חזרה כן עצרו אותו. זאת אומרת .. אם הייתי אומר שאני יש משהו אצלי הוא לא בסדר. פשוט יש שם דרכים … ויכול היה להתחמק ולנסוע. הוא היה בטוח שהוא לא בסדר. הוא אומר לי תשמע אבא אני לא הייתי שיכור. עכשיו היחסי אמון בינינו. אם הוא היה אומר לי אם זה כן. אז זה כן. למרות שכל פעם שיוצא כדי לשתות. היה לוקח במוניות.

כ.ה. ריבלין :אבל מאי נפקא מינה. זאת אומרת הוא אומר שהוא לא היה שיכור.

מישאל עידן :         כן. וזה התחיל. זה הוביל אותי להתחיל לבדוק בעצם מה קורה עם המכשיר הזה. זאת אומרת איך.

עו"ד קולקר :         אני חושב שיש עוד עובדה אחת ששכחת לציין. אחרי שהייתה לו התוצאה שלו, התוצאה בינשוף הייתה עוד בדיקה מסוג אחר.

מישאל עידן :         אחרי שעשו לו את הבדיקה. הוא ביקש לעשות בדיקת דם. הוא אמר אני רוצה בדיקת דם. אמרו לו, לא. אין הנהלים אומרים שאין צורך בבדיקת דם. ורק בדיקה של הינשוף. ואז הוא נאלץ לעשות את הבדיקה.  אולי ככה בשביל, עשו לו ינשוף. הוא ביקש. רצו לעשות לו ינשוף הוא ביקש בדיקת דם, שייעשו לו בדיקת דם. כי הוא שמע,

כ.ה. טננבאום :       ומה הייתה התוצאה בינשוף?

מישאל עידן :         לא זוכר משהו בסביבות 400.

כ.ה. טננבאום :       אוקי. והוא עשה בדיקת דם אחר כך?

מישאל עידן :         לא. המשטרה אמרה לו לא.  השוטרים אמרו לו לא. אין אפשרות לעשות זה. הנוהל לא מאפשר גם בדיקת דם. למרות שפעם היה נוהל כזה שמי שרצה לעשות בדיקת דם. יכלו לעשות לו בדיקות דם. הנוהל הזה חוסל. ואז הוא הגיע למשפט. מפני שהוא רצה. זאת אומרת היה קטע שפסלו אותו פסילה מינהלית. כתוצאה מכך הוא הגיש בקשה לקבל את הרישיון. לא הסכימו לתת לו את הרישיון. והתוצאה הישירה שהוא הפסיק לעבוד. מאחר והוא היה ראש משמרת וחלק מעבודתו הייתה נהיגה. ברגע שלקחו לו את הרישיון.

ת.     לפרוטוקול אם כבר אמרנו הרהורים וכל זה. אני אמרתי את זה בהתחלה. אין רלוונטיות לעדות הזאת.

עו"ד קולקר :         שמענו.

עו"ד סמו :   רגע אדוני שירשם אחרי זה תגיד שלא, שיירשם נותנים לנו פה סדרת עדים שאין להם קשר לאירוע הזה. מספרים פה על, אני לא יודע זה רלוונטיות. אני מכיר שני עדים או עד לאירוע או עד מומחה.

כ.ה. טננבאום :       אנחנו עוד לא יודעים יכול להיות שאדוני צודק. ויכול להיות שיש לו על זה משהו לומר.

כ.ה. ריבלין :          לו הייתי מתנגד בשמך הייתי אומר שאני לא יודע אם זה רלוונטי או לא. אבל כל מה ששמענו עד עכשיו זה עדות שמועה?

עו"ד סמו :   לא הבנתי אני כאילו נלחם בבית משפט. אני לא נלחם. אני רק בא ואומר. כל מה שעומדים פה עכשיו, סיפור שלא קשור בכלל.

מישאל עידן :         אז החלטתי להתחיל לבדוק בעצם איך המכשיר הזה נולד. כדי לנסות לתקוף אותו מבחינה משפטית. כצעד ראשון. ועכשיו אין לי רקע של – חקירות דווקא יש לי.

כ.ה. טננבאום :       זה נורא מפריע כשנכנסים גם בהקלטה. אז תשתדלו כשהעד מדבר לתת לו לדבר.

עו"ד קולקר :         לא צריך להשתדל אדוני כשהעד מדבר אסור להפריע לו.

כ.ה. טננבאום :       קולקר אני הייתי מאוד שמח אם היית מיישם את זה על עצמך. כי אני חושב שאתה, לפי ההקלטות אתה הפרעת הכי הרבה להקלטות. באמת. אני לא אומר את זה מתוך רצון לפגוע. אבל אתה כל הזמן מתפרץ אין לי בעיה.

עו"ד קולקר :         אדוני זה לא נכון.

כ.ה. טננבאום :       אני אראה לך, תעזוב אוקי. לא נכון. אני מקבל. רק שלא יפריעו לעד. בסדר.

מישאל עידן :         לכן כדי לקבל קצת מידע לגבי המכשיר. הגשתי בקשה לפי חוק חופש המידע, ממשטרת ישראל. לקבל אינפורמציה לגבי אופן רכישתו של המכשיר. כי אני יודע שכאשר מזמינים מכשיר מדעי או כל מכשיר לשימור משפטי. צריך להגיד אני רוצה מכשיר שעושה לי אחד שתיים שלוש ארבע.  יש לי פה את הפנייה הראשונה שלי.

כ.ה. טננבאום :       אנחנו נקבל את המסמכים ונקרא אותם. אתה רוצה להגיש את זה.

עו"ד קולקר :         אני מגיש את זה. הוא ידבר אני אגיד את זה לבית המשפט. זה ממוספר.

כ.ה. טננבאום :       אוקי המסמכים מוגשים ומסומנים נ/132 והוא מחזיק סך הכל 17 עמודים שמסומנים יחד.אוקי ועכשיו אדוני יסביר למילים.

מישאל עידן :         הגשתי בקשה למשטרה. ביקשתי איזה בדיקות עשו למכשיר בטרם הוכנס לשימוש.  ואת המכרז על פיו המכשיר נרכש. זה מכרז שרוצה מכשיר שיש לו את התכונות האלה והאלה. קיבלתי תשובה מהמשטרה לאחר 7 חודשים. למרות שעל פי החוק הם היו חייבים לתת לי תוך 15 ימים. אני לא נכנס לקטע הזה. זה לא העניין. אחרי שבעה חודשים נתנו תשובה.  והתשובה שנתנו לי לא הניחה את דעתי.

כ.ה. ריבלין :          מה הייתה התשובה?

מישאל עידן :         התשובה שהמכשיר עבר בדיקות, שעבר  תהליכים משפטיים. עבר אישור של שר התחבורה. ושר הבריאות.  אבל לגבי פרטי המכרז נאמר לי שהמכרז לא קיים. כנראה שהוא בוער. ביעור מסמכים. לפי שנים. התשובה שהם סיפקו לי לא הניחה את דעתי. אגב בתקופה הזאת ניהלתי שיחות טלפוניות עם היחידה. ושאלתי מדוע  הם משהים את התשובה שלהם.

כ.ה. ריבלין :          איזה יחידה?

מישאל עידן :         היחידה לחופש המידע במשטרת ישראל. היא כפופה לנציב קבילות הציבור. היא חלק מתלונות הציבור. אגב, כדי לשבר את האוזן שלחתי את הכל בדואר רשום. שלחו לי את הטופס.  שילמתי כסף על האגרה. והתשובה הזאת שקיבלתי. בעקבות ההתפתחויות ושיחות שלי עם היחידה אמרו לי להגיש בקשה נוספת. כי לא קיבלתי תשובות לכל השאלות שלי. אז כי תוך כדי  כך הבנתי בעצם שבשנת 2006 משטרת ישראל הגישה בקשה להיכנס למכשיר לפטור ממכרז.

עו"ד סמו :   ב-28.9 הם שלחו לך את המכתב הזה. הם אומרים מצורף כל החומר שיש בידי משטרת ישראל. ושום דבר לא מצורף לזה. הנה תסתכל המכתב הזה אתה רואה פה. מספר 11. מצורף בזה כל המידע שיש בידי משטרת ישראל ביחס לרכישת מכשיר ינשוף. נכון? אז צירפו לך איזה משהו.

כ.ה. טננבאום :       אדוני ימשיך להעיד. אתה תודיע לנו איפה זה נמצא במסמכים שאולי הוגשו. אני מציע שאדוני ימשיך.

מישאל עידן :         ביקשתי במכרז שיצא ב-2006 קיבלתי תשובה שיצא מכרז פטור ממכרז.

עו"ד סמו :   ברשותכם הצרור הזה היה פה על השולחן הזה. אדוני ספר 18 עמודים. כשחקרתי את זה זוייריש והראיתי לו שהמחיר היה כך וכך והיה פטור ממכרז וכל הדברים. זה היה פה על השולחן פעמיים.

כ.ה. טננבאום :       אוקי אז צריך למצוא את זה. זה הוגש כבר לתיק שלנו. זה משהו לכאורה טכני. אז אולי ימשיך ואחר כך אנחנו נשלים. חבל על זמנו של העד.

עו"ד סמו :   עכשיו מאחר ואמרו שזה פטור ממכרז. אני אמרתי, כתבתי להם שצריך לראות בזה כבקשה חדשה. לצרף את המכרז. צריך לצרף את המכרז החדש, הישן.הבאתי לו את רשימת האפיונים. מזמין מכשיר צריך לצרף למכרז גם את האפיונים שאתם רוצים מהמכשיר.

כ.ה. טננבאום :       למה?

עו"ד סמו :   האפיונים בעצם אומרים מה תכליתו של המכשיר. אני רוצה מכשיר שעושה לי אחד שתיים שלוש ארבע חמש. ביקשתי גם לבדוק בדיקות שאם לקחו בדיקות למכשירים דומים אחרים.  חוץ מאשר הינשוף. האם המשטרה בדקה בשוק מכשירים אחרים. ביקשתי לראות הנחיות משפטיות שניתנו למזמין.

כ.ה. טננבאום :       מה קיבלת במקום זה?

עו"ד סמו :   כלום.  וגם ביקשתי,  ביקשתי לדעת מה המבחנים שעשו למכשיר לפני כניסתו לשירות. איזה בדיקות נעשו או לא. שמו ותפקידו של איש המשטרה שאישר את זה.  וכאן ניהלתי רשימה של התכתבויות עם המטה הארצי, שתמיד מצאו, ואני לא יודע איך להגדיר את זה תשובות לא קיבלתי.  ניהלתי עם המטה הארצי דין ודברים חלק מזה בטלפונים. חלק מזה במיילים. במיילים ששלחתי צירפתי כאן. בתאריך מסוים פה מופיע מספר 6. המשטרה החליטה לדחות בשלושים יום את מתן התשובה כי היו להם בעיות בקבלת כל החומר. בסופו של דבר שלחו לי תשובה שמה שהראיתי לכם עכשיו, אותו מסמך. ואילו צירפו את פרטי המכרז. הפטור ממכרז. הייתה שם חבילה של דפים.  והייתה גם דרישה של פטור ממכרז.  כאשר לי, בפטור של המכרז. בתשובה שלהם אני לא קיבלתי בעצם תשובה לשאלות שלי. הבקשה המקורית לפי חוק חופש המידע. פניתי למטה הארצי. ועוד הפעם בעל פה וגם בכתב. וביקשתי שיענו על השאלות ששאלתי.

כ.ה. טננבאום :       רק שאדוני יאמר לי זה היה בליווי משפטי? או שיוזמה פרטית שלך?

מישאל עידן :         יוזמה פרטית שלי.

כ.ה. טננבאום :       ולמה זה כל כך עקרוני אם היה מכרז או לא היה מכרז. מה זה כל כך עקרוני?

מישאל עידן :         העקרוני, לגבי כי במכרז היו אמורים להיות הדרישות האפיונים של הינשוף. … להביא אותו בפני מומחה כדי שינסח את זה.

כ.ה. טננבאום :       אבל למה זה רלוונטי? אתה יכול לקחת את המכשיר כמו שהוא, עם האפיונים כמו שהם. למה רלוונטי ההיסטורי?

מישאל עידן :         לא. אני רוצה להסביר משהו. ברגע שאדם רוצה לעשות בדיקה אם המכשיר הזה תקין או לא תקין. לוקח את האפיונים שביקשו ואז משווה עם תוצאות המכשיר. וזה מומחה היה אמור לעשות. לוודא שהמכשיר עונה לאפיונים שהתבקשו. אני אסביר את זה בצורה פשוטה. האפיונים זה אחד שתיים שלוש ארבע חמש.  אומרים שהמכשיר עושה. לנסות להשוות שזה קיים. מסתבר שזה לא קיים.

כ.ה. טננבאום :       יכול להיות שזה לא קיים. אבל אני עדיין לא הבנתי למה לא לקחת את המכשיר כמו שהוא. עם האפונים כמו שהם. ולראות אם המכשיר הזה מסוגל לתת את מה שטוענים.

מישאל עידן :         מה שאני טוען אני רוצה לראות אם האפיונים – אם מה שהמכשיר נותן מתאים למה שהאפיונים שהזמינו.

עו"ד סמו :   סליחה אדוני. אדוני שואל את העד אם האפיונים כמו שהם. איפה מה זה האפיונים כמו שהם. אני לא מכיר אותם. אין לי אפיונים. סליחה.

מישאל עידן :         אגב זה לא חשוב מה היזם כותב. כי אם היום אני מזמין מכשיר אני רוצה את המכשיר שאני הזמנתי לפי מה שאני רוצה. לא לפי מה שהיצרן.

כ.ה. טננבאום :       זה לא חשוב מה משטרת ישראל רוצה אם המכשיר הזה הוא לא טוב  אז הוא לא טוב.

מישאל עידן :         אני רוצה לוודא שהמכשיר הזה שנרכש אכן עונה לאפיונים שהמשטרה נתנה. אבל אם אין אפיונים כאלה. איך אני  יכול לדעת שהוא נותן את מה שהמשטרה רוצה.

כ.ה. חן :      כן. מרק קולקר לאיפה אתה לוקח את העדות הזאת?

עו"ד קולקר :         קודם כל אני חושב שהיא כבר הלכה. תאמר לי בבקשה אתה,  כשאני שאלתי אותך, את השאלה ששאל אותך כבוד השופט עכשיו. שאלתי אותך מה כל כך היה  חשוב לך העניין של המדידות והבדיקות. אתה לא נתת לי תשובה. מה זה כל כך חשוב לבדוק את הדיוק של המכשיר. אני כל העניין הזה של דיוק של מכשירים מידות ומשקולות. אתה נתת לי הסבר. תסביר לי.  הוא לא מומחה. הוא נותן בדיוק תיאור מה עובר ביחסים בין אזרח מן השורה עם השלטון. מה הזכויות מה הוא מקבל. מה החובות של השלטון ומה השלטון ממלא. זה הכל.

כ.ה. חן :      רק שאדוני יגיד לנו מה אנחנו בתור הרכב שאמור לקבוע  את האמינות של המכשיר. נעשה עם כל האינפורמציה הזאת?

עו"ד קולקר :         ההרכב הזה אמור לקבוע שהמכשיר ההכרזות שלו, המידע שיש על פיהם הכריזו את ההכרזות האלה הם לא חוקיות. לא אמינות. כדי שמכשיר יהיה אמין קודם הוא צריך להיות חוקי. אחר כך בודקים אם מה שחוקי אמין.  קודם הוא צריך להיות חוקי. ואני הולך לשלב המוקדם יותר. אם המכשיר הוא לא חוקי הוא לא מעניין אותנו בכלל אם הוא אמיין. צריך לפסול את המכשיר הזה בגלל היעדר חוקיות.

עו"ד סמו :   אבל למה צריך את העד הזה?

עו"ד קולקר :         בשביל להראות לבית המשפט שלא הפכנו אבן. לא הייתה אבן שלא הפכנו בשביל לקבל את המידע. וזה אזרח מן השורה עשה את זה לבדו. זה אומר, אדוני, זה אומר אדוני שאזרח מן השורה לא יכול להתגונן. הוא מועמד לדין ואין לו אפשרות להתגונן. הוא צריך קולקר שירוץ מערכאה לערכאה לערכאה, שיגחכו עליו. ויגידו עליו כל מיני מילים, שאולי הוא יגיע לזה שמישהו יטה לו אוזן. למה זה צריך לקרות? זאת הדוגמא. ואזרח מהשורה אין לו הגנה.

מישאל עידן :         לגבי האמינות של המכשיר הסתבר לי תוך כדי  התחלתי להתעניין. כמובן לקרוא הרבה חומר, שבעצם לינשוף אין בדיקה חיצונית. והבאתי דוגמא מאוד פשוטה. חמי הייתה לו מכולת פעם  והוא היה לו אוזניים שהיה צריך לשמור על ה.. למשקע נכון. אם הוא היה חורג קצת בפחות היה חוטף קנס. היו באים פעם בכמה זמן אנשים אחת לשנה. ובודקים לו את המכשיר. אנשים חיצוניים לגמרי. הסתבר שלינשוף אין כזה דבר. אין בקרה חיצונית לגבי התוצאות של אותו ינשוף.

כ.ה. חן :      אני לא יודע. אני פשוט חוכך בדעתי אם לשאול אותך. אתה היית במשטרה. יש לך הרבה מאוד מעבדות. אתה עבדת המון במעבדות של מז"פ. יש לך מעבדות סמים. יש לך מעבדות של סימנים. יש לך מעבדות אפילו נדמה לי של DNA כשאתה היית במשטרה עלה על דעתך אי פעם להגיד חברה איפה הבקרה. אתם נותנים לי תוצאה של DNA. אבל אני חוקר משטרתי. אני כמייצג האזרח הפשוט אני רוצה שתראו לי את הבקרה. מה פתאום התוצאה שאתם נותנים היא תוצאה נכונה כמו במשקל במכולת. למה אז לא עשית את זה?

מישאל עידן :         כל עוד, זאת אומרת אני כל עוד השהות שלי במשטרה. ויש לי מאוד אהבה גדולה לשירות או למשטרה. והערכה מאוד גדולה. יצאתי מתוך הנחה שכל דבר שנכנס נבדק. אין ספיקות בזה. לי לא היו ספיקות. גם כשהמכשיר הינשוף הוכנס לשירות וכשהבן שלי אמר. בהתחלה  כשהוא זה. אמרתי המכשיר הזה בסדר גמור כי המשטרה בודקת. כשהמשטרה בדקה אותו לפני. זאת הייתה האמונה שלי. ועד היום אני מאמין כך. ואז האמונה הזאת החלה להתערער. כאשר מסתבר שזה לא בדיוק כך.

כ.ה. טננבאום :       אתה נתת לי דוגמא נוספת. אמרת לי שיש חשיבות לכל פרט ופרט. נתת לי את הדוגמא של התביעת אצבע.

מישאל עידן :         הסתבר נוכחתי גם לדעת שאחת הבעיות שנוצרו, שהיו במכשיר הזה לגבי הנושא של הספיקות. כאשר אנחנו אוספים תביעות אצבעות צריך להיות 12 סימנים. אם חסר סימן אחד אי אפשר להמשיך. ומסתבר שכאן בנושא של הינשוף היו הרבה יש הרבה מאוד שאלות על השימוש שלו. וזה נושא שנתן לי עוד יותר דחיפה לבדוק ולחפש. זה פחות או יותר.

כ.ה. טננבאום :       מה קרה בסוף עם הבן שלך?

מישאל עידן :         רצינו משפט הוכחות. זה עולה הון תועפות. לנו אין כסף. אין לי אפשרות להוציא כסף למומחים.  ופה אני ראיתי את תפקידה של המדינה, שעשתה לנו כאזרחים שירות גרוע. המדינה לא בדקה את כל מה שצריך לקרות.

כ.ה. ריבלין :          לא הוא שאל שאלה אחרת.

מישאל עידן :         התוצאה הוא הגיע לעסקת טיעון. להסדר טיעון. למרות שאני הייתי כן. כי הוא אמר אין כסף לנהל משפט. ואז הגיע להסדר. משפט שהוא לא רלוונטי לכאן. אבל המסר שלי הוא שלנהל משפט כזה זה עולה הון תועפות.

כ.ה. ריבלין :          אוקי. עכשיו שאלה אחרונה שלי. כי מותר לי להתערב. איך הגעת  לעורך דין קולקר. איך נוצר הקשר ביניכם?

מישאל עידן :         איך נוצר הקשר. קודם כל דרך  העתונות. אני יודע קראתי על הנושא של המכרז. כאשר קיבלתי את התשובה של המכרז אמרתי לו זה המכרז. כי אני ידוע שהייתה בעיה להשיג אותו את המכרז ההוא. ככה הגעתי אליו.

כ.ה. טננבאום :       אוקי. עורך דין קולקר יש עוד שאלות. או שאפשר לעבור?

עו"ד קולקר :         לא. אני רק רוצה להגיד שאני צריך פאוזה טכנית בהפסקה להביא את המסכמים שכבר היו פה על השולחן.

חקירה נגדית

עו"ד סמו :   באירוע הנדון אתה היית בו? .. בנוגע לעניין הינשוף. לעניין בדיקות נשיפה.

מישאל עידן :         …

ש .    באירוע של הבן שלך היית?

ת .    לא.

ש .    אמרת פה בתחילת דבריך שהוא בילה עם חברים וחברה אחת אמרה לו להפסיק לשתות. וכולי וכולי. מה שאמרת נכון?

ת .    נו,

ש .    הוא שתה הבן שלו? שיגיד שהוא שתה.

ת .    לא הסתרתי את זה. אני יכול להוסיף ככה עוד דבר אחד, אם הבן שלי היה אומר לשוטר  תשמע אני הבן של, אבל הבן שלי לא אמר. לא. סליחה רגע,

ש .    אני מבין מהתשובה שלך או ממה שאמרת עכשיו שאם הוא היה אומר שהוא הבן שלך, אז השוטר היה משחרר אותו.

ת .    אולי. יכו להיות.

ש .    זה היה עוד בזמן ששירת?

ת .    לא.

ש .    ….

ת .    אתה מנסה לרמוז לא.

ש .    איך הגעת למסקנה כזאת?

ת .    איך הגעתי לכזאת מסקנה.

ש .    איך הגעת למסקנה כזאת?

ת .    תראה כשמישהו נתפס. אני כבר לא משרת הרבה מאוד שנים. לא הייתה סיבה. ונורמות כאלה,

כ.ה. טננבאום :       אוקי תודה רבה. עד הגנה מספר שתיים.

עו"ד סמו :   אני מאחל לך שתראה נחת ונכדים מהבן. אבל ברור לך שאתה לא אובייקטיבי במקרה שלו.  הבן שלך אתה לא אובייקטיבי.

זה המקום לכתוב תגובה. כאן אפשר לשאול שאלות או לבקש עצה. אנו נעשה כמיטב יכולתנו להשיב